Gem portocale cu nuci

de adasev12 in Dulceata / Gem, 30 Sep 2010 | 10160 vizualizari

 

am primit o reteta pt gem de portocale care mi s-a parut interesanta si am vrut s ao incerc neaparat. nu m-am avantat cu capul inainte, fiindca nu am stiut ce-o sa-mi iasa, asa ca am facut doar dintr-o jumatate de kg de portocale. rezultatul a fost surprinzator si am sa mai fac cu siguranta.
eu am sa scriu reteta cu cantitate intreaga, asa cum am primit-o.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg portocale cantarite curatate( se pot folosi si mandarine, minole, grapefruit, clementine)
  • 1, 5 kg zahar( la cat de dulce iese cred ca si un kg ajunge...nu stiu insa daca stau ...)
  • 1 lamaie
  • 150 g nuci taiate marunt
  • 100 g zahar caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem portocale cu nuci:

portocalele se curata de coaja fff bine, se desfac felii si apoi se taie cubulete. se pune zaharul deasupra, se lasa cam 30-50 min. cu zaharul, ca sa lase suc.

se pune apoi la foc mic si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand; dupa 20 min se adauga o lamaie taiata felii ( sau doar sucul, cum doriti) si se mai lasa la fiert pana cand incepe sa se lege...adica siropul pus pe farfurioara sta inchegat ca o bobita...

se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile taiate marunt ( eu le-am si prajit ) apoi se toarna peste restul de dulceata, se mai amesteca putin si se ia de pe foc, se lasa putin sa se domoleasca apoi se pune in borcane care au fost tinute la cald in prealabil. se infileteaza bine si se lasa sa se raceasca asa in orcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem portocale cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise